Du er her

Vær med

Bemærk: Ringsted Børnefestival er rykket til 26. sep. Ringsted Børnefestival er helt unik, særligt pga. de mange deltagende skoler, dagtilbud, foreninger og erhvervsdrivende.

Lørdag d. 26. september slår Ringsted Børnefestival dørene op for femte gang. Vejrguderne har været med os de første fire år. Stemningen har været høj og mere end 12.000 mennesker lagde i 2019 vejen forbi Ringsted Børnefestival. 

 

Vi har allerede nu lagt billet ind på at det samme vil ske i 2020, hvor der er helt nye aktiviteter og ny underholdning klar til at møde børn og voksne.

Så husk solcreme og en drikkedunk til frisk vand og kom og vær med til årets festligste dag i Ringsted.

 

Ringsted Børnefestival har de første fire år formået at samle Ringsted og skabe en uforglemmelig dag for børn i alle aldre.

Et samarbejde mellem foreninger, skoler, institutioner, turistattraktioner, erhvervslivet og Ringsted Kommune har gjort Ringsted Børnefestival til noget ganske særligt.

Med dette idékatalog vil vi gerne invitere tidligere deltagere og nye samarbejdspartnere til at være med til Ringsted Børnefestival 2020.

Vil du høre mere om mulighederne eller have en snak om hvordan I kan lege med, så kontakt:

 

Rikke Falkenberg Kofoed på 28551983 rifk@ringsted.dk eller

Christian Molsing på 57626623 chms@ringsted.dk

 

Dette katalog byder på en liste over de tidligere års aktiviteter samt en række forslag til mulige nye aktiviteter.
Listen skal ikke ses som en udtømmende liste. I er meget velkomne til at finde på nye sjove aktiviteter.

Aktivitetskatalog

 • Børnenes rekordbog

  Børnenes Rekordforsøg har tidligere været en succesfuld aktivitet. Med udgangspunkt i rekorderne i Børnenes rekordbog, etableres der et område hvor børn og voksne sammen kan prøve kræfter med forskellige rekorder.

  Der er blevet stablet bøger, bygget tårne af spaghetti, løbet om kap med vand, kastet ærteposer i et toilet og flere andre sjove aktiviteter.

  Børnenes Rekordbog har et socialt sigte, og kan med fordel inddrages i undervisningen eller SFO-aktiviteter.

  Mulighederne for aktiviteterne er mange. Man kan også opfinde sine helt egne rekorder.

  Hør mere om de mange muligheder for at lave en sjov aktivitet eller se mere på Børnenes Rekordbogs hjemmeside

 • Kunstworkshop - Den Frie Børnehave

  På denne workshop får børnene mulighed for at være kreative og medskabende af et stort fælles kunstværk.

   

 • Mal på sten

  Børn og unge skaber fine kunstværker med sten og festlige farver.

 • Solperler - Kræftens bekæmpelse

  En hyggelig kreativ bod med mening og læring. Solperler reagerer på solens stråler og minder om at man skal huske solcreme.

  Kræftens Bekæmpelse lærte gæsterne på Ringsted Børnefestival om solbeskyttelse og fik en snak med forældre og bedsteforældre mens børnene hyggede med perlerne.

 • Legepatruljen

  Legepaltruljen leger gamle lege. Der vil blandt andet være stylter i lange baner.

  Legepaltruljen er et kommunalt tilbud hvor elever fra 5. Klasse frivilligt tager uddannelsen som legepatruljeintruktør, og herefter arrangerer lege for skolens yngre elever. På den måde skabes øget trivsel og aktivitet i frikvartererne på skolerne. På RIngsted Børnefestival kan børn og voksne prøve kræfter med nogle af legene fra skolegården.

 • Klap en kalv - Kildeskolen

  Dyrebørn er altid søde og tiltrækker sig opmærksom fra både store og små. Kildeskolen Samarbejder med en lokal gård og medbringer en sød kalv.

  Der er plads til flere dyr på Ringsted Børnefestival.

 • Fiskedam - Mødrehjælpen

  Mødrehjælpen Ringsted lokalforening er stolte og glade for, at vi for første gang kan deltage i Ringsted Børnefestival, her i 2019.

  Det er en tilbagevendende årlig begivenhed, som vækker glæde hos børn og voksne og er et godt initiativ, hvor familierne får mulighed for at være sammen, på en sjov, inspirerende og god måde. Vi glæder os til at se alle de dejlige og glade børn, når vi i år står for fiskedammen.

 • Tæt på Naturen

  Bring naturen med ind på festivalen. Lad os se nærmere på hvad der gemmer sig under sten og stubbe. Kun fantasien sætter grænsen.

 • Motorikbane - Ringsted Dagpleje

  Leg og hygge i trygge rammer kendetegner denne aktivitet, der henvender sig til de yngste festivalsgæster.

  En kravle og forhindringsbane skabt og afviklet af Ringsted Dagpleje.

 • Mad over bål

  Tiden står stille når man kigger ind i et bål. Festivalgæster i alle aldre vil nyde et snobrød, suppe eller anden ret der kan skabes omkring et bål. Har jeres institution eller skole tradition for bålhygge, så er denne aktivitet måske lige det I søger.

 • Green Screen

  Drømme bliver til virkelighed når det grønne stof tryller dig lige derhen i verden, hvor du altid har drømt om at rejse til.

  Skal du møde en kendt fodboldspiller eller bestige Mount Everest? Eller måske har I arbejdet med en historisk periode som I ønsker at vise frem?

  Green Screen findes på en del skoler og til udlån på biblioteket. Så teknikken er tilgængelig. Vi hjælper gerne med udviklingen af det helt rette forløb til jer.

 • Lege

  Der er plads til alle former for leg på Ringsted Børnefestival. Har I en sjov leg, der er et hit blandt børnene i jeres institution eller i jeres SFO? Eller inddrager I legen i undervisningen. Så har I her en enestående mulighed for at vise den frem og inspirere andre til at lege med.

 • Kreaværksted

  Rundt omkring i Ringsted skabes masser af fin børnekunst og kreative produktioner.

  Her er muligheden for at lade Ringsteds børn prøve kræfter med noget af det I tilbyder i jeres institution eller skole.

  Der kan være tale om alle typer af kreative værksteder. Meget gerne skabt i forbindelse med aktiviteter i undervisningen eller aktiviteter i vores daginstitutioner.

  - Og tag meget gerne børnene eller eleverne med og lad dem formidle deres viden til andre på Ringsted Børnefestival.

 • Dåsekast

  Dåsekast har vi ikke tidligere haft på programmet.

  Lad legen og matematikken gå hånd i hånd og lad eleverne skabe en sjov aktivitet der aldrig går af mode.

  Lad eleverne være ansvarlige for afviklingen af aktiviteten og oplev dem vokse med opgaven.

  Lad eleverne fortælle den gode historie om matematik i anvendelse og vise spændende undervisning på netop jeres skole.

 • Skattejagt

  Vi har længe ønsket os en skattejagt på Ringsted Børnefestival.

  Har I en klasse med fantasi og skabertrang? Så er I dem vi står og mangler. Rammerne og formen skaber I. Vi sparrer gerne med jer og hjælper med at få sat det hele til at passe ind i formatet af Ringsted Børnefestival.

 • Forhindringsbane

  Ringsted Dagpleje lavede i 2016 en fin motorikbane for de yngste gæster på Ringsted Børnefestival. De ældre gæster efterlyste et lignende tilbud. Kunne det være noget for jeres skole og SFO?

  Skal den gennemføres på tid, med en kop med vand i hånden, i par eller som stafet? Lad eleverne skabe banen, teste og arbejde innovativt i forløbet. Vi hjælper gerne med sparring og nysgerrige spørgsmål.

  Lad eleverne tage ansvar i forbindelse med afviklingen d. 13. Juni.

  Kan eventuelt kobles med Børnenes Rekordbog.

 • Kryds og bolle

  Et spil kryds og bolle, måske i stor størrelse på græsset. Hvem kunne ikke fordybe sig i det?

  En sjov opgave for eleverne at skabe og formidle på Ringsted Børnefestival.

 • Stafet

  Konkurrence og stafetlege er et hit. Lad eleverne udvikle en sjov stafetleg. Fjollet, kreativ, lærerig, matematik eller fysisk krævende? Der er frit valg på alle hylder og kun fantasien sætter grænsen.

 • Kongespil - ledig

  Kom lad os dyste i et gammelt spil. Kongespillet er populært blandt både børn og voksne.

  Lav jeres egne spil, måske jeres egne regler. Eller brug klassikeren. Under alle omstændigheder vil der være sjov og aktivitet med et spil kongespil på Ringsted Børnefestival.

 • QR- løb

  Kameraet på en telefon er alt hvad du behøver. Så har I hvad der skal til for at gennemføre et QR-løb.

  Lad eleverne skabe et QR-løb til deltagerne på Ringsted Børnefestival. Indholdet er helt frit og vi hjælper gerne med sparring.

 • Smykkeværksted

  Ringsted Børnefestival har gode erfaringer med aktiviteter der kræver fordybelse. Gæsterne har de foregående år hygget sig med forskellige kreative værksteder.

  Smykker er der ikke blevet produceret endnu. Skal jeres SFO lave om på det i 2020? Eller er der et håndværk- og designhold der har arbejdet med at skabe smykker i undervisningen? - Så er her en god mulighed for at få spredt den gode historie.

 • Tennislege - Ringsted Tennisklub

  Midt i Ringsted Børnefestival ligger der 6 fine tennisbaner. Igen i år er der tennislege dagen igennem. Ringsted Tennisklub står for arrangementet sammen med Valdemarskolen.

 • Pynt en kage

  Den store bagedyst har skyhøje seertal og aldrig før har der været så mange kreative konditorbørn. Med denne aktivitet skabes et oase med kreativ sukkerhygge.

 • Natur mix and match

  Mix and match er en kendt aktivitet i skolerne. Lad eleverne udtænke en sjov aktivitet med udgangspunkt i naturen i og omkring Ringsted Børnefestival.

 • Kæmpe vendespil

  Hvem har ikke tabt til et barn på 3 år i vendespil. Her er muligheden for at lade børn i alle aldre dyste og hygge sig med et klassisk børnespil.

  Lad eleverne skabe spillene i undervisningen og formidle aktiviteten. Tag en snak med gæsterne før, under og efter spillet

 • Ringspil

  Et klassisk spil der kan udarbejdes i alverdens kreative udgaver.  

Sidst opdateret

21.04.2020